İRMİKLİ TATLI TARİFİ


İRMİKLİ TATLI TARİFİ

Malzemeler:
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvıyağ
1 kutu krema
2 paket kabartma tozu
6 adet baklavalık yufka


Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu


Yapılışı:
Derin bir kap içerisinde yumurtaları ve şekeri çırpın.
Sıvıyağ, irmik, krema ve kabartma tozlarınıda ilave edip akışkan bir hamur elde edin.
Diktörgen bir borcamı yağlayın ve bir adet baklava yufkasını yayın, üzerine hazırladığınız hamurdan dökün.
Aynı işlemi diğer yufkalar içinde yapın ve 200 C fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Tatlını hamuru pişerken şerbetini kaynatın ve ılımaya bırakın.
Ilıyan tatlı hamuruna ılıttığınız şerbeti dökün ve soğuyunca kaymak ile servis edin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri