PATLICANLI BÖREK TARİFİ


PATLICANLI BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
4 Yufka
5-6 patlıcan
2 Adet kuru soğan
3-4 adet köy biberi
1 silme yemek kaşığı salça
Zeytinyağ ( içine sürmek için)
1 yumurta sarısı
Karabiber, tuz


Yapılışı :
Öncelikle patlıcanlar soyulup iri küpler halinde doğrandıktan sonra tuzlu suda15 dakika bekletilir ki acısı çıksın.
Soğanlar minik doğranır ve yağ sarartılır.
Biberlerde ilave edilir ve birkaç dakikada biberler kavrulur.
Salçasını ilave edilip karıştırılır ve birkaç dakika sonrada tuzlu sudan çıkartıp yıkadığımız ve suyunu sıktığımız patlıcanlarda ilave edilir.
Kısık ateşte, kapağı kapalı patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Yufka düz zeminde açılır ve önce boyuna sonra enine kesilir ve 4 parçaya bölünür.
Her parçaya 1 yemek kaşığından biraz daha az yağ sürülür.
Her parçanın geniş tarafına bir miktar patlıcan konur ve önce kenarlarından içe katlanır ve sonra rulo yapılır.
Rulo yapılan yufka bir ucundan içi doğru kıvrılır ve gül şekli verilir.
Tüm yufkalara aynı işlem yapılır.
Yağlamadan kullandığımız Seramitok tepsisine yerleştirilir.
Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı yağ çırpılır ve şekil verdiğimiz ve tepsiye yerleştirdiğimiz böreklerin üzerine sürülür.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri