LİMONLU-HİNDİSTAN CEVİZLİ CUPCAKE TARİFİ



LİMONLU-HİNDİSTAN CEVİZLİ CUPCAKE TARİFİ


Malzemeler :
2 Su Bardağı Buğday Unu (200-220g)
2 Çay Kaşığı Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Pakmaya Karbonat
8 Yemek Kaşığı Tereyağı (120g)
1 Çay Bardağı Rende veya Toz Hindistan Cevizi
1 ½ Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (180g)
Süt Kreması (80ml)
1 Limon Ve Kabuğunun Rendesi
2 Yumurta
½ Çay Kaşığı Toz Zencefil


Cupcake Kreması için:
Pakmaya Vanilyalı Puding
2 Su bardağı Süt (400ml)
1 Paket Pakmaya Krem Şanti
1 Yemek Kaşığı Hindistan cevizi


Yapılışı :
1. Fırınınızı önceden 180°C'ye ayarlayın ve ısıtın.
2. Muffin kalıplarına, kağıt cupcake kaplarını ekleyerek hazırlayın.
3. Un, Pakmaya Hamur Kabartma Tozu ve Pakmaya Karbonatı eleyerek bir karıştırma kabına aktarın. Toz zencefil ve hindistan cevizini de ekleyerek kuru karışımı harmanlayın.
4. Başka bir kapta Pakmaya pudra şekeri ve tereyağını çırpıp, üzerine teker teker yumurtaları ekleyip köpüklenene kadar çırpmaya devam edin.
5. Limonun kabuğunu rendeleyip, soyun. İkiye kesip, çekirdeklerini temizledikten sonra, rondoda çekin.
6. Limonlu karışımı ve rendesini, yumurtalı karışıma bir spatula yardımıyla ilave edin. Süt kremasını da ekleyerek spatula ile yavaşça karıştırıp yedirin.
7. En son olarak içerisine, kuru karışımı da ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
8. Kek hamurunu, hazırladığınız cupcake kağıtlarının içerisine 2/3'ünü dolduracak şekilde aktarın.
9. Önceden 180°C ısıttığınız fırında 22-24 dakika pişirin. Çıkartıp soğumaya bırakın.
10. Kreması için, Pakmaya Vanilyalı Puding'i, paketteki talimatlara uygun olarak 2 su bardağı süt ile pişirin ve ılıtın.
11. Pudingi, toz krem şanti ile çırparak cupcake kremasını hazırlayın.
12. Sıkma torbası ve sıkma uçları yardımıyla, soğuyan keklerin üzerine uygulayın.*
13. Hindistan cevizi serpiştirerek soğuk servis edin.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri