BÖĞÜRTLENLİ PASTA TARİFİ


BÖĞÜRTLENLİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
200 gram böğürtlen
150 gram parça çikolata 

Pandispanya için:
4 adet yumurta
Yarım su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvı
yağ
Yarım su bardağı toz şeker
30 gram ceviz içi
1 tatlı kaşığı kakao


Krem patisserie için:
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya


Şeker şurubu için:
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
Birkaç damla limon suyu


Kramabör için:
250 gram margarin
3/4 su bardağı şeker şurubu
1 tatlı kaşığı kakao 


Çikolata sos için:
40 gram bitter çikolata
40 gram pralin ezme
2 çorba kaşığı margarin


Yapılışı :
Şeker şurubunu hazırlamak için tozşeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın. Pandispanya için yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurtanın aklarını tozşekerin yarısı ile iyice kabarana kadar çırpın. Başka bir kapta yumurta sarıları, yağ, kakao, kalan tozşeker ve ceviz içini karıştırın. Bu karışımı çırpılmış yumurta beyazına yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın. Krem patisserie için süt, un, tozşeker, margarin, yumurta ve vanilyayı bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra çırpma teliyle karıştırarak yumuşamasını sağlayın. Bu arada kramabör için oda sıcaklığında beklemiş margarini mikserle 10 dakika çırparak kabartın. Yarım su bardağı şeker şurubunu ve kakaoyu margarine ekleyip karıştırın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye ayırın. Bir fırça ile şeker şurubunu pandispanyaların üzerine sürün. Krem patisserie'nin yarısını pandispanyanın üzerine yayın. Böğürtlen ve çikolata tanelerini yerleştirin. Kalan krem patisserie'yi böğürtlenlerin üzerine yayıp diğer pandispanya ile kapatın. Pandispanyanın üzerini kramabör ile kaplayın. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Bu arada çikolata sos için tüm malzemeyi benmari usulü eritin. Buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerine çikolata sosu yayıp, bir müddet daha buzdolabında bekletin. Değişik meyvelerle süsleyip servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri