GALETA UNLU KİRAZ PASTASI TARİFİ


GALETA UNLU KİRAZ PASTASI TARİFİ

Keki İçin Malzemeler :
Yarım su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı oda sıcaklığında
tereyağı
Yarım su bardağı un
1 kahve fincanı toz fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet rendelenmiş limonun kabuğu

Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su


Kreması için:
Bir buçuk su bardağı süt
Bir buçuk çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı krema


Süslemek için: 

Kiraz

Yapılışı :
Pastanın keki için derin bir kapta yumurta ve toz şekeri bir çırpıcı ile iyice çırpın. İçine tereyağı, galeta unu, un, toz fındık, vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın. 26 cm çapındaki yağlanmış tart kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına çıkarın. Şerbeti için bir tencerede toz şeker ve suyu kaynatın. Soğuyan şerbeti soğuk kekin üzerine gezdirin. Kreması için süt, toz şeker, nişasta ve unu bir tencereye alıp, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra tereyağı ve kremayı katıp, tencereyi ocaktan alın. Kaymak tutmaması için çırpıcı teli ile karıştırıp, ılıtın. Daha sonra kekin üzerine boşaltıp, spatula ile düzeltin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra üzerini kirazla süsleyin ve dilimleyerek, servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri