TUZLU AY ÇÖREĞİ TARİFİ
TUZLU AY ÇÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler:
3 bardak un (su bardağı)
3 orta boy patates
1 küçük paket yumuşak 125 gram margarin
2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, akı peynire )
1 fincan süt
1 tatlı kaşığı yaş maya
2 çay kaşığı tuz
4 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yapılışı :
Öncelikle un elenir.
Unun ortasına sütle yoğrulmuş maya, haşlanmış püre yapılmış patates, yağ, 1 yumurta, tuz konup iyice karıştırarak yoğrulur.
Üzeri örtülür ılık bir yerde mayalandırılır.
Yumurtadan bile küçük parçalara ayrılır.
Merdane ile 10- 12 cm çapında açılıp ortasına peynir, maydanoz, yumurta akı karışımı konur.
Sarılarak ay biçiminde kıvrılır.
Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür ve orta hararetli fırında pişirilir.
Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına 2-3 damla pekmez damlatırsanız daha güzel kızarır.
Etiketler:
Poğaça Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Tuzlular
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder