ISPANAKLI PASTA TARİFİ
ISPANAKLI PASTA TARİFİ
Malzemeler :
Üç adet yumurta
¾ su bardağı kadar şeker
Bir su bardağı süt
¾ su bardağı sıvı yağ
Bir su bardağı ıspanak püresi
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
İki buçuk su bardağı un
Kreması için :
İki paket krem şanti
Bir buçuk su bardağı süt
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri kıvama gelinceye kadar çırpın
Süt ve sıvı yağı ekleyin çırpın
Karışıma ıspanak püresini de ekleyip çırpın
Karışıma yavaş yavaş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin çırpın
Tereyağı ile yağladığınız kek kalıbına dökün
180 derecelik fırında pişirin
Piştikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakın
Bu sırada kremasını hazırlayın
Krem şanti ile sütü bir kapta çırpın
Kekin fazla kısımlarını kesin ve kenara ayırın
Keki ortadan ikiye ayırın
Krem şantinin bir kısmını ilk kata sürün ikinci katı yerleştirin
Kalan krem şantiyi kekin üzerini ve yanlarına sürün
Ayırdığınız kek fazlalıklarını rondodan geçirin ve üzerine serpin
Böylece Antep fıstığı serpilmiş pasta görüntüsü elde edeceksiniz
Dilimleyerek servis edin
Afiyet olsun.
Etiketler:
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder