PORTAKALLI PASTA TARİFİ



PORTAKALLI PASTA TARİFİ

Pandispanya Malzemeleri :
4 adet yumurta
4 Türk kahvesi fincanı un
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 Türk kahvesi fincanı Kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Portakallı Krema Malzemeleri :
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakalın suyu

Portakal Şekerlemesi İçin Malzemeler :
2 adet portakalın çok küçük küplerde doğranmış kabuğu ve 3 yemek kaşığı toz şeker.

Çikolatalı Sos İçin Malzemeler :
200 gr. krema
80 gr. çikolata

Keki Islatmak İçin Malzemeler :
1 su bardağı şekerli süt


Yapılışı :
Pandispanyayı hazırlamak için yumurta ve şekeri bir çırpıcı yada mikserle güzelce çırpın. Daha sonra sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrıca un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı sıvı karışıma mümkünse bir elekle eleyin. Yağlanmış orta boy yuvarlak bir kalıba karışımı dökün ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Portakal kabuğu şekerlemesi için minik küpler halinde doğranmış portakal kabuklarının üzerine geçecek kadar su doldurup 5 dakika kaynatın. Suyunu döküp 2 kere daha bu şekilde kaynatıp suyunu süzün. Daha sonra toz şekeri ekleyip yarım bardak kadar tekrar su ilave edip kaynatın. Suyunu çekince bir kenarda bekletin.
Kreması için tereyağı, portakal suyu ve vanilya hariç tüm malzemeleri çırpma teli ile karıştırıp pişirin. Pişerken topak olmaması için sürekli karıştırın. Göz göz olunca ocağı kapatın. Tereyağı, portakal suyu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Ilıyıncaya kadar ara sıra karıştırın.
Ilık kremayı kekin alt katına güzelce yayın. Üzerine portakal şekerlemesini serpiştirin.Kekin ikinci katını üzerine yerleştirin. Bir bardak sütle ikinci katı ıslatın.
Daha sonra çikolatalı krema için; küçük bir tavaya kremayı koyup ocağı yakın. İçine parçalara bölünmüş çikolatayı da ekleyip çikolata eriyinceye kadar karıştırıp ocağı kapatın. Kremayı 5 dakika kadar bekletip pastanın üzerine dökün. Pastayı 1 gece buzdolabında bekletip servis edin.Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri