MUZLU ALMAN PASTASI TARİFİ


MUZLU ALMAN PASTASI TARİFİ

Hamur İçin Malzemeler :
100 gr. tereyağı
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı ılık süt
4 su bardağı un
2 çay bardağı toz şeker
1 paket kuru maya (tek kullanımlık olanlardan)
1 tatlı kaşığı mahlep

Krema Malzemeleri :
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1-2 muz (pastanın arası için)
Pudra şekeri (üzeri için)

Yapılışı : 
Hamuru yoğurmak için yoğurma kabına el yakmayacak kadar ılık sütü, mayayı ve şekeri karıştırarak eritin.Daha sonra un hariç tüm hamur malzemelerini ilave edin. Unu yavaş yavaş karıştırarak hamuru yoğurun. Hamur cıvık olduysa biraz daha un ilave edin. Hamurun ele az yapışacak kadar yumuşak olmasına dikkat edin.Hamuru iki katı olana kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.Daha sonra Yağlı kağıt serili yuvarlak bir kek kalıbına (kelepçeli kalıplardan olabilir) alarak 170 dereceli fırında pişirin. Üzeri kızardığında bir bıçak ve ya çatal batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin pişmediyse üzerini kapatıp biraz daha pişirin.

Kreması:
Tereyağı, vanilya ve muz hariç krema malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle pürüzsüz kıvamda çırpın.Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip yağ eriyene kadar karıştırın.Fırından çıkınca bıçakla keki ikiye ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız kremanın yarısını kekin arasına sürün. Dilimlediğiniz muzları kremanın üzerine dizip kalan kremayı da muzların üzerine döküp kekin üst parçasını kapatın.Üzerine bir süzgeç yardımıyla bolca pudra şekeri serpin. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri