FINDIKLI VE BADEMLİ KEK TARİFİ


FINDIKLI VE BADEMLİ KEK TARİFİ



Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1'er kahve fincanı toz fındık ve badem
İki buçuk su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2'şer çorba kaşığı iri dövülmüş fındık, badem ve Antep fıstığı

Kalıbı Yağlamak İçin:
1 çorba kaşığı margarin

Üzerine: 
Hazır çikolata sos

Yapılışı :

Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Sıvıyağ ekledikten sonra çırpmaya devam edin ve içine yoğurt, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, toz fındık ile badem, un, kabartma tozu, vanilya katıp, karıştırın.Kek kalıbınızı fırça yardımıyla yağlayın.Fındık, badem ve Antep fıstığı serpin. Hamuru boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın.Üzerine çikolata sos gezdirip, dilimleyerek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri