HURMA TATLISI TARİFİ



HURMA TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
250 gram irmik
250 gram un
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz maya
Bir tutam tuz


Kızartmak İçin: 

Sıvı yağ


Şerbeti İçin: 
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1-2 damla limon suyu


Yapılışı :
Öncelikle şerbeti için su ve toz şekeri bir tencereye alın.Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ilave edin.İki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Diğer taraftan un ve irmiği geniş bir kaseye alın.Kalan malzemeyi ilave edip karıştırın.Üzerine nemli bir bez örterek 35-40 dakika mayalanmaya bırakın.Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizle yuvarladıktan sonra rendeye bastırarak şekillendirin. Kızgın yağda kızartın.Pişen tatlıları soğumuş şerbete koyun.Tatlılar şerbeti çektikten sonra servis tabağına alın.Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri