ISLAK KEK TARİFİ



ISLAK KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
200 gr. eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya ve kabartma tozu
200 gr. çiğ krema
80 gr. bitter çikolata

Yapılışı :
İlk önce yumurta hariç sıvı malzemeleri iyice karıştırıyoruz.Yağ ve süt karışımın içine 2 su bardağı şekerimizi ilave edip iyice karıştırıyoruz.Daha sonra bu karışımın içine kakao ilave ediyoruz, bu karışımın içine yumurtaları eklemeden önce 1 bardak ayırıyoruz.Daha sonra yumurtaları ayrı bir kapta kırıyoruz ve iyice karıştırdıktan sonra diğer karışımımızın içine ilave ediyoruz.Daha sonra 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da içine dahil ediyoruz karışımımızın.Böylelikle kekimizin harcı hazır olur.Ayırdığımız 1 bardak yumurtasız karışımımız ise kekimiz fırından çıktıktan sonra işimize yarayacak.Harcımızı yağlanmış unlanmış kek kalıbımızın içine döküyoruz ve 160 derecede önceden ısınmış fırınımızın içerisine koyuyoruz.Daha sonra çiğ kremamızı ısıtacaz ve içerisine bitter çikolatayı koyup eritiyoruz ve ayırdığımız 1 bardak karışımı içine koyuyoruz ve ıslak kekimizin üzerine sürebileceğimiz sosumuz hazır.Fırından çıkar çıkmaz kekimizin üzerine sürebilirsiniz.

Not : Daha lezzetli olması için kürdanla küçük küçük delikler açabilirsiniz.İsterseniz üzerine çikolata, hindistan cevizi rendeleyip koyabilir.
Not 2 : Kekimizi pişirme süresi 30-35 dakikadır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri