Malzemeler
225 gram bitter çikolata (3 paket)
115 gram tereyağı
4 adet yumurta
2 adet yumurtanın sarısı
3/4 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı un
1 adet yıldız anason
1 su bardağı taze ekmek kırıntısı
1 çay bardağı dövülmüş fındık
Şurubu için
2 su bardağı neskafe
3/4 su bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı kahve likörü
FINDIKLI KEK TARİFİ
20 cm'lik kalıbı yağlayın. Tereyağıyla çikolatayı benmari usulü eritin. Ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Yumurta, yumurta sarısı ve tozşekeri derin bir kaba alın. Mikserle çırparak koyu bir kıvam almasını sağlayın. Yıldız anasonun tohumlarını çıkartıp havanda dövün ve yumurtalı karışıma ekleyin. Unu eleyin. Ekmek kırıntılarını ve dövülmüş fındıkları da ekleyin. Metal bir kaşık ile karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180° fırında 35 dakika kadar pişirin. Diğer taraftan neskafeyi tozşekerle birlikte bir tencereye alın. Kısık ateşte tozşeker eriyene kadar 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp kahve likörünü ekleyin. Neskafeli karışımın yarısını kekin üzerine gezdirin. Yarısınıda servis yaparken üzerine gezdirin. Kekin üzerine pudraşekeri serpin Kremayla birlikte servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder