Malzemeler
1 su bardağından iki parmak fazla un
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
10 çorba kaşığı margarin
2 çay bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1 su bardağı ahududu
1 su bardağı böğürtlen
İNGİLİZ KEKİ TARİFİ
Oda sıcaklığındaki yumurtaları, tozşekerle birlikte çırpın. Oda sıcaklığındaki margarini ekleyin, iyice karışmasını sağlayın. Tuzu katıp, kabartma tozunu ekleyin.
Üzerine rendelenmiş limon kabuğu ve unu ilave edin. Mikserle bu karışımı iyice karıştırın. Ahududu ve böğürtlenleri hamura katın. Bir kaşık yardımı ile karıştırın. Yuvarlak kalıbı yağlayın. Hamuru içine dökün. Kalıbın üzerini bir alüminyum folyo ile örtün ve içi su dolu başka bir kabın içine oturtun. Önceden ısıtılmış 250° fırında 2-2.5 saat pişirin. Fırından almadan önce, kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edin. Dilimleyip servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder