Malzemeler:
Hamur malzemeleri:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
10gr kabartma tozu(1 paket)
İç Malzeme:
Peynir
maydanoz
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Susam/ Çörek otu
Hazırlanması:
Belirtilen malzemelerle hamur yapın.Bir süre dinlendirin.Daha sonra 12 bezeye ayırın.
Her bezeyi açılabildiği kadar geniş açın. (Servis tabağı büyüklüğünde)
Bezelerden 3 tanesini sıvıyağ+katıyağ karışımı ile yağlayarak üst üste koyun. 4 bezeyi yarım saat dinlendirin.
Üçerli bezelerden birini dört üçgene bölün. Her birinin ortasına peynirli içten koyun. Her köşesini katlayarak bohça şekli verin. Ters çevirip yağlanmış tepsiye dizin.
Yumurta sarısı sürün, üzerine susam veya çörek otu serpip fırına sürün. 200C de pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder