Üzümlü Elmalı Gül Kurabiye Tarifi



ÜZÜMLÜ ELMALI GÜL KURABİYE

Malzemeler :

250 g margarin veya tereyagi
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi pudra sekeri
3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu


ICI ICIN ;

5 tane elma
1 cay bardagi toz seker
biraz findik veya ceviz
1 tatli kasigi tarcin



YAPILISI ;

Margarin,yogurt ve pudra sekerini karistirin.Üzerine un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karistirmaya devam edin.Ele yapismayacak bir kivama gelince kadar yogurun.Üzerini örtüp dinlendirin.Elmalari soyun cekirdeklerini cikartip rendeleyin.Bir tencerede elma rendesi, toz sekeri,tarcin,üzüm ve kirilmis cevizleri ekleyip kisik ateste suyunun cekmesini saglayin.Sogumaya birakin.Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparin ve merdane yardimi ile cay tabagi genisliginde acin.Hamurun ortasina ic harcindan bir kasik koyup hamurun kenarlarini 1 cm uzunlugunda 6-7 yerinden kesin.Sonra yapraklari birer birer etrafini saracak sekilde ic harca dogru kapatin.200 dereceli firinde üzerileri hafif kizarana kadar pisirin.Soguyunca pudra sekeri serpin.Yüksek isida pismesi iyi sonuc veriyor.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri