Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi
MISIR GEVREKLİ KURABİYE
Malzemeler :
125gr. margarin (oda sıcaklığında)
½ çay bardağı şeker
1 yumurta
1 su bardağı un
½ su bardağı ceviz içi
½ su bardağı fıstık içi
½ su bardağı damla çikolata
1 portakal ya da limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerini süslemek için :
Sade mısır gevreği
1 paket bitter çikolata
½ çay bardağı süt
Yapılışı ;
Margarin, şeker, vanilya, yumurta, portakal kabuğu rendesi mikser ile yaklaşık 10dk. çırpılır. Sonra un ve kabartma tozu eklenir. İyice çırpılıp damla çikolata, ceviz ve fıstık eklenir. (Orijinal tarifte ½ bardak kuş üzümü de var ama biz pek sevmediğimiz için koymadık, siz isterseniz ekleyebilirsiniz. İsterseniz miktarını biraz arttırıp sadece damla çikolatalı da yapabilirsiniz.)
Tüm malzeme iyice karıştırılır. Ele yapışan, yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Ayrı bir tabakta elle hafifçe ezilmiş olan mısır gevreklerine iyice bulanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derece fırında 45-50dk. pişirilir. Soğumaya bırakılır. Bitter çikolata biraz süt ile eritilir. Bir çatal yardımıyla kurabiyelerin üzerinde git-gel yaparak gezdirilir.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder