Altı Çıtır Üstü Kıtır Kurabiye Tarifi


ALTI ÇITIR ÜSTÜ KITIR KURABİYE

ÇITIRI icin malzemeler :

2-3 yaprak hazir milföy
1 yumurta sarisi



KITIRI icin malzemeler :

100 g un ,
50 g seker,
1 tutam tarcin,
50g erimis tereyagi

Yapılışı ;


Milföyler donuk ise cözülmesi icin bir kenarda bekletilir.Unlu zeminde tek bir yöne olmak üzere hafif inceltilir.Bir bardak yardimi ile yuvarlak kesilir-Isterseniz bunlari hafif oval sekline de getirebilirsiniz-Üzerlerine yumurta sarisi sürülür.Kitirlari icin bir kapta un, seker, tarcin ve erimis tereyagi karistirilir.Istediginiz kadar yogurun bu hamurun özelligi topak topak olmasidir.Elinize biraz bu hamurdan alarak yumurta sarisi sürülmüs milföylerin üzerine kasik yardimi ile bolca serpin.Firinda 190-200 ° derecede 20 dakika pisirin.Son dakikalarda firina dikkat.Ben süre dolmadan cikardim.15 dakika da kafi geliyor.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri