Altı Çıtır Üstü Kıtır Kurabiye Tarifi
ALTI ÇITIR ÜSTÜ KITIR KURABİYE
ÇITIRI icin malzemeler :
2-3 yaprak hazir milföy
1 yumurta sarisi
KITIRI icin malzemeler :
100 g un ,
50 g seker,
1 tutam tarcin,
50g erimis tereyagi
Yapılışı ;
Milföyler donuk ise cözülmesi icin bir kenarda bekletilir.Unlu zeminde tek bir yöne olmak üzere hafif inceltilir.Bir bardak yardimi ile yuvarlak kesilir-Isterseniz bunlari hafif oval sekline de getirebilirsiniz-Üzerlerine yumurta sarisi sürülür.Kitirlari icin bir kapta un, seker, tarcin ve erimis tereyagi karistirilir.Istediginiz kadar yogurun bu hamurun özelligi topak topak olmasidir.Elinize biraz bu hamurdan alarak yumurta sarisi sürülmüs milföylerin üzerine kasik yardimi ile bolca serpin.Firinda 190-200 ° derecede 20 dakika pisirin.Son dakikalarda firina dikkat.Ben süre dolmadan cikardim.15 dakika da kafi geliyor.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder